سینما

معرفی رشته سینما در دانشکده هنر
سینما از آن دسته واژههایی است که صرفا واژه نیستند، بلکه ترجمان دریایی از معانی و تفسیرند. سینما کارخانهای صنعتی است که محصولش هنری است که می تواند تمام هنرها را در خود جای دهد. در سینما به کمک یک دستگاه مکانیکی به نام دوربین زمان و مکان، انسان و حتی اشیاء ثبت میشوند به طوری که انگار این دستگاه مکانیکی همه آنها را میمیراند و آن را در دل تاریخ ثبت میکند، امّا به کمک مونتاژ همه این مردگان از نو زنده میشوند و جان میگیرند. این است سینما؛ هنر –صنعتی که برای خلق جهان فیلمنامهنویس، واقعیتها را میکُشد و سپس به دستور کارگردان از نو جان میبخشد. سینما که شامل گونه هایی همچون فیلم سینمایی، فیلم مستند، فیلم کوتاه و غیره است تلاش انسان قرن بیستمی است که همچون گیلگمش به دنبال جاودانگی بود. سینما حرکت در مکان و زمان را ثبت میکند و همین یعنی جدال با مرگ.
تحصیل در این رشته علاوهبر مشاهده فیلم و مطالعه کتابهای تخصصی سینمایی، نیاز به پژوهش و جستجو در حوزههای مختلفی از علوم همچون جامعهشناسی، روانشناسی، فرهنگ، ادبیات و نمایش دارد چرا که سینما با تمامیت زندگی فردی و جمعی انسان در اتباط است. سینما به عنوان هنری که بیشترین ارتباط را با تکنولوژی و پیشرفتهای علمی دارد، با دگرگونی علم، بسیاری از مبانی و تکنیکهایش تغییر میکند. سینما گاهی تلاش میکند زندگی را بازنمایی کند و گاهی به نقد زندگی و جهان میپردازد. گاهی سرگرم کننده است و گاهی تفکربرانگیز. در واقع تحصیل در این رشته به دانشجویان کمک میکند که علاوه بر یادگیری روشها و تکنیکها، شناخت بهتری از خود و جامعه اطرافشان داشته باشند.
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند علاوه بر تولید و خلق آثار هنری، در عرصههای آموزش و پژوهش سینما فعالیت داشته باشند. سه گرایش فیلمنامهنویسی، کارگردانی و تدوین در مقطع کارشناسی سینما در دانشکده هنر دانشگاه دامغان ارائه میگردد. امکانات لازم برای این گرایشها اعم از دوربین فیلمبرداری، لنز، رایانههای مجهز به نرمافزارهای تدوین و غیره در اختیار دانشجویان قرار میگیرد. در پایان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که با توجه به ارائه رشته تلویزیون و هنرهای دیجیتال در دانشکده هنر، امکان یادگیری مبانی سینمای دیجیتال نیز وجود دارد.